Jumaat, 31 Januari 2014

Nasi Arab atau beriani????


Aassalamualaikum semua.. Cuba tengok nasi kat atas tu.... Nilah nasi yang menimbulkan kekeliruan kami sekeluarga. Nasi ni sebenarnya saya gunakan rempah nasi Arab mandy dan beras yang saya beli di kedai mahnaz.
Cara memasak tu saya ikut hati saya jer. Tapi rasanya jadi macam nasi beriani la pulak. Ke saya salah teknik memasak? Confius betul.....

Ayam penyek di wong solo

Set ayam penyek yang sentiasa menjadi igauan saya. Dah makan separuh baru ingat nak ambil gambar. Hihi. Dihidangkan bersama dengan terung goreng sambal. Memang terbaik.

Ini pula ayam goreng tepung kegemaran my princess. Tp saya pon suka. Ayamnya di potong macam bunga. Harganya rm6.90 untuk 3 ketul.

 
Ini pula sambal yang memang terhidang di setiap meja makan.

Air yang wajib Oder setiap Kali datang ke sini. Air jagung dan tembikai.
Restoran ni terletak di bangi.


Khamis, 30 Januari 2014

Petua mudah mengoreng ikan KELI

Aassalamualaikum dan hai... Kali ni saya nak kongsikan petua mudah untuk mengoreng ikan keli. Saya sekeluarga memang suka sangat makan ikan keli sebab isinya yang lembut dan sedap. Tapi masalahnya ikan ini Kalau di goreng asyik meletup- letup je minyaknya. Sekali kena sakit woo.
Ok saya bagi petua untuk mengelakkan minyak ikan ni memercik semasa mengoreng ya.. Petuanya ialah gaulkan ikan ini dengan Garam dan kunyit seperti biasa, kemudian salutkan ikan itu dengan tepung. Kemudian goreng seperti biasa. Hasilnya ikan tu Akan menjadi rangup dan lebih sedap... Yang penting Kita tak kena minyak panas lagi....
                       

Coklat moist kek untuk tempahan

Bole disediakan dalam pelbagai saiz. Harga bole dirunding. Hubungi 0135085600



Kek cheese meleleh yang hot..


Kek yang pelbagai perisa untuk pilihan anda

Antara pilihan yang Ada ialah coklat, starwberry, pandan, blueberry, leman dan vanila. SEMUA PERASA dijual dengan harga hanya RM 5 sahaja. Berminat? Hubungi saya di 0135185600

Kek perasa lemon. Yummyy