Khamis, 30 Januari 2014

Petua mudah mengoreng ikan KELI

Aassalamualaikum dan hai... Kali ni saya nak kongsikan petua mudah untuk mengoreng ikan keli. Saya sekeluarga memang suka sangat makan ikan keli sebab isinya yang lembut dan sedap. Tapi masalahnya ikan ini Kalau di goreng asyik meletup- letup je minyaknya. Sekali kena sakit woo.
Ok saya bagi petua untuk mengelakkan minyak ikan ni memercik semasa mengoreng ya.. Petuanya ialah gaulkan ikan ini dengan Garam dan kunyit seperti biasa, kemudian salutkan ikan itu dengan tepung. Kemudian goreng seperti biasa. Hasilnya ikan tu Akan menjadi rangup dan lebih sedap... Yang penting Kita tak kena minyak panas lagi....
                       

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

ooo..baru tau..tepung biasa je ke?ke tepung jagung?saya pun suka.selalu suami yang tolong gorengkan..haha..memang takut bab kena minyak tu

ibusya berkata...

baguslah ada suami yg sll tolong masak. suami sy sll tolong makan je. tpg biasa pon bole kot. tp kalau nak sedap gunalah tepung jagung. tu sy guna tepung magik dicampur dgn tepung jagung

Tanpa Nama berkata...

wow..tq share..

Unknown berkata...

Tepung magik to tepung ape..tepung to bncuh dlu x

Unknown berkata...

Guna tepung talam bleh tak?..