Isnin, 9 Disember 2013

Kek pecan butterscoth


Inilah dia kek pecan butterscotch. Kek ini sy belajar buat Dengan chef Asma beberapa bulan lepas. Sy sangat sukakan rasa kek ini yang ringan dan gebu, dilapisi dengan cheese Krim dan SOS butterscotch yang lemak2 masin yang sangat sedap bagi sy.
       Proses pembuatannya yg agak rumit dan memakan masa kerana byk elemen yg perlu disediakan. Kalau sy buat, sy Akan mulakan dengan membuat kek span dahulu. Kemudian sy buat pecan karemel, kemudian SOS butterscotch, last baru putar Krim cheese. Bila semua dah ready br hias camni

SOS butterscotch 
Proses melapis 

Proses me lapis


3 ulasan:

Aisy Nasiha berkata...

Wah..kek yg sedap ni.. saya suka..... kek yg rumit buat ni mmg sdap... bila nak buat lagi?

ibusya berkata...

Hajatnya sabtu ni nak buat. Nak bawa p kuartes tudm subang ada birthday party

Tanpa Nama berkata...

nampak sedap tu