Ahad, 20 Julai 2014

biskut sarang semut mudah

Bahan-bahannya:
250gm butter
100gm gula halus
350 tepung red rose@tepung gandum
100gm tepung jagung
1 biji telur kuning
Beberapa titik esen vanila
Coklat rice

Cara caranya:
1- satukan tepung Dan ayak bersama.
2- pukul butter Dan gula hingga kembang.
3- masukkan telur Dan pukul lagi. Tambahkan esen vanilla.
4- kaup balik tepung hingga sebati.
5- ambil sedikit adunan Dan kepal-kepalkan.
6- parutkan adunan Dan sudukan kedalam cawan kertas.
7- taburkan coklat rice
Baker adunan pada suhu170°c selama 20 minit


2 ulasan:

Aisy Nasiha berkata...

Wah.. banyak biskut buat tu sal.. menarik nampaknya. Anak3 suka biskut ni ke?

ibusya berkata...

Ya bdk2 ni suka sarang semut ni. Belum raya dah 2 balang habis